АКТУАЛЬНО

Швеція виплачуватиме гроші мігрантам за добровільний виїзд з країни

Уряд Швеції оголосив про намір запровадити нову міграційну політику, яка набуде чинності з 2026 року. Згідно з новим законопроєктом, який пропонують «Шведські демократи», мігранти, біженці та здобувачі політичного притулку зможуть отримати близько $34 тис. за добровільний виїзд з країни та повернення на батьківщину. Про це повідомляє Newsweek.

Міністр міграції Швеції Йохан Форссель зазначив, що ця ініціатива є частиною зміни напряму міграційної політики країни. Відповідно до нового законопроєкту, мігранти, які вирішать залишити Швецію, зможуть отримати виплату в розмірі 350 тис. шведських крон (приблизно $34 тис.) за добровільний виїзд.

На сьогоднішній день у Швеції існує програма, яка надає мігрантам невелику винагороду за добровільний виїзд: 10 тис. крон для дорослого і 5 тис. крон для дитини, але не більше ніж 40 тис. крон на сім’ю. Новий законопроєкт передбачає значно більші виплати, що, за прогнозами уряду, може зацікавити тих, хто довгий час перебуває без роботи або залежить від соціальної підтримки з боку держави.

У Швеції існує проблема етнічної злочинності, зокрема банди з вихідців з Африки, Афганістану та Близького Сходу, які займаються наркоторгівлею, крадіжками та іншою злочинністю.

Цікаво, що українські біженці в Швеції показують високий рівень інтеграції. Дві треті працездатних українців вже знайшли роботу, а майже половина з них можуть спілкуватися шведською мовою. Більше 81% опитаних не планують переїжджати зі свого нинішнього місця проживання, що свідчить про їхню стабільність та задоволеність умовами перебування.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ