АКТУАЛЬНО

Військові бази США перебувають у стані повної бойової готовності через напруженість на Близькому Сході

У відповідь на ескалацію конфлікту на Близькому Сході та загрози з боку Ірану, американські військові бази у регіоні перебувають у стані повної бойової готовності. Це рішення стало наслідком зростаючих напруженостей між Іраном і Ізраїлем, які можуть поширитися на американські цілі.

ВМС США офіційно оголосили про прибуття на Близький Схід авіаносця “Теодор Рузвельт”.

На тлі мобілізації особового складу американської армії на базах на Близькому Сході, голова Центрального командування ЗС США Майкл Курила прибув до штабу 5-го флоту США в Бахрейні.

Тим часом, в Ірані помічені російські комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ) дальньої дії. Декілька інших комплексів встановлені по всій країні в очікуванні відповіді Ізраїлю на іранську атаку.

Минулої ночі проіранська армія «Хезболла» завдала по території Ізраїлю понад 80 ракетних ударів. У свою чергу, ударами у відповідь ЦАХАЛ знищив пускові установки, що зазнавали ударів на території Лівану.

Ізраїльська армія завдала й найпотужніших ударів по позиціях ХАМАС у секторі Газа.

Ліванський рух «Хезболла» заявив, що випустив десятки ракет у напрямку населеного пункту Бейт-Гілель на півночі Ізраїлю у відповідь на обстріл півдня Лівану

Збройні формування «Хезболла» завдали масованого ракетного удару по ізраїльським населеним пунктам у Верхній Галілеї.

Телеканал Al Mayadeen повідомив, що бойовики випустили понад 50 снарядів із реактивних систем залпового вогню. Сирени повітряної тривоги спрацювали у 15 ізраїльських поселеннях. За його інформацією, ізраїльські засоби ППО відбивають ракетно-мінометну атаку. Повідомлення про падіння снарядів надійшли з Бейт-Гілеля, Кір’ят-Шмони та Місгав Ама.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ