АКТУАЛЬНО

Саудівська Аравія вперше за 70 років відкриває алкогольний магазин

У Саудівській Аравії, країні з довгою історією ультраконсерватизму, відкриття алкогольного магазину в Ер-Ріяді стало революційною подією. Це перше подібне місце в країні протягом останніх 70 років і може вказувати на подальші зміни у суспільстві.

Хоча магазин в столиці Ер-Ріяді призначений лише для дипломатів-немусульман, він з’явився у зв’язку з тим, що наполегливий спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман прагне зробити королівство туристичним та діловим напрямком у рамках амбітних планів щодо поступового звільнення економіки від залежності від сирої нафти.

Магазин розташований поряд із супермаркетом у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда, сказав дипломат, який поділився інформацією на умовах анонімності, щоб обговорити соціально чутливу тему в Саудівській Аравії. У середу дипломат пройшовся магазином, охарактеризувавши його як висококласну крамницю безмитної торгівлі у великому міжнародному аеропорту.

Незважаючи на обмеження доступу та вимоги пред’явлення дипломатичних посвідчень, цей крок свідчить про те, що Саудівська Аравія поступово рухається вперед у реалізації амбіційних планів на чолі з наслідним принцом Мухаммедом бен Салманом.

Офіційні особи країни не коментували цю ініціативу, але варто зазначити, що це відбувається в контексті нових правил, які регулюють продаж алкоголю дипломатам. Ці правила спрямовані на контроль імпорту алкоголю та спиртних напоїв для дипломатичних потреб.

Цей крок також може бути частиною стратегії перетворення Саудівської Аравії на туристичний та діловий центр у межах амбітних планів по відновленню економіки країни та зменшенню її залежності від нафтового сектору.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ