АКТУАЛЬНО

СБУ розкрила схему ухилення від мобілізації: колишньому очільнику ВЛК Чернігівщини оголосили підозру

Служба безпеки України оголосила про ліквідацію складної схеми ухилення від мобілізації та оголосила підозру колишньому очільнику військово-лікарської комісії Чернігівщини. Цієї дії передувала ретельна операція, під час якої правоохоронці виявили у чоловіка майже мільйон доларів готівкою.

За інформацією СБУ, колишній голова місцевої військово-лікарської комісії пропонував військовозобов’язаним ухилитися від служби в армії, видаючи фіктивні довідки про їхню непридатність. Дії зловживача були спрямовані на отримання хабарів, за які він обіцяв забезпечити відмову від військової служби.

Розслідування виявило, що підозрюваний діяв у співробітництві з іншими посадовцями обласних ВЛК та медичних установ. Правоохоронці затримали чоловіка в його власному помешканні після того, як він отримав новий хабар.

Під час обшуків в приватній резиденції підозрюваного було знайдено майже мільйон доларів США та понад 22 тисячі євро. Крім того, вилучено документи на кілька квартир і земельних ділянок, які були заарештовані.

Згідно з інформацією від Служби безпеки, до суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб, що брали участь у схемі. У разі визнання провини, підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Цей випадок став ще одним доказом корупції в системі військово-лікарських комісій, що вже довгий час характеризується неправомірними діями та виїздом з країни тисяч людей, які не мають права на відмову від військової служби.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ