АКТУАЛЬНО

Новий етап інформаційної війни Росії проти України та Заходу

Washington Post передає, що тепер кремлівські тролі активно працюють не тільки в Європі, а й у США. Головна мета російського ІПСО – не допустити ухвалення законопроекту про фінансування України. З цією метою російські фахівці створили тисячі сфабрикованих статей, які просувають американський ізоляціонізм.

Росіяни просувають ідею про те, що американцям краще зайнятися своїми внутрішніми проблемами і не лізти у справи за океаном. Пріоритетним завданням ворожого ІПСО є припинення поставок зброї. За словами одного зі співрозмовників видання з числа республіканців, Кремль “створює вигідне для себе політичне середовище”, пропагуючи погляди вкрай правого крила Республіканської партії. У Washington Post вважають, що за останні роки Москва багаторазово збільшила свій вплив на американську політику, оскільки її наративи вже щосили озвучують у стінах Конгресу.

Ми вже детально описували роботу російського ІПСО “Дев’ятий вал”, яке також всіляко сприяє поверненню в Білий дім Дональда Трампа. Детектор медіа також помітили, що Москва активізувала міжнародну дезінформаційну кампанію: просування ідей євроскептицизму, прирівнювання дій Росії в Україні до дій Ізраїлю в Газі, дискредитація України на світовій арені.

Росіяни давно використовують підконтрольних політиків на Заході для дискредитації України. Вороже ІПСО давно вийшло за межі російськомовного світу і б’є по нашій країні з усіх боків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ