АКТУАЛЬНО

Секретар РНБО Данілов: відновлення статусу морської держави є важливим завданням для України

Президент Володимир Зеленський визначив стратегічні цілі України, спрямовані на збереження держави, розвиток нації та підвищення добробуту громадян. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час Halifax International Security Forum.

Однією з основних завдань є деокупація всієї території України у кордонах 1991 року та запобігання повторенню російської агресії у майбутньому. Данілов висловив переконання у необхідності комплексного підходу, який охоплює воєнні, політичні, економічні, фінансові, промислові, технологічні, дипломатичні, соціальні та гуманітарні заходи.

Секретар РНБО відзначив різноманітність загроз та викликів, з якими стикається Україна, і підкреслив, що зміна характеру бойових дій на фронті вимагає не лише військових заходів, але й комплексного впливу в різних сферах.

Однією з ключових проблем є повернення Криму, яке він визначив як статусне питання для світоустрою та тест для України. Данілов також підкреслив необхідність повернення статусу морської держави та розвитку морських транспортних сполучень для забезпечення економічних і стратегічних інтересів України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ