АКТУАЛЬНО

Шість країн ще не приєдналися до “гарантій безпеки” України: що відомо про відмовників

Станом на сьогодні 31 держава приєдналася до декларації G7, яка надає підтримку Україні та гарантії її безпеки. Проте, Австрія, Хорватія, Польща, Угорщина, Словаччина та Мальта залишаються серед країн, що ще не приєдналися до цього документу.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга під час ефіру телемарафону. За його словами, ведуться активні перемовини із цими країнами з метою отримання їхньої підтримки.

“Ми маємо суттєвий прогрес саме на треку забезпечення Україні безпекових гарантій. Напрямок безпекових гарантій і формула миру – це один з найбільш вагомих здобутків зовнішньої політики України цього року. І по обидвох цих напрямках ми маємо суттєвий прогрес”, – підкреслив він.

Андрій Сибіга також зазначив, що 31 держава вже приєдналася до декларації G7, яка передбачає надання довгострокових безпекових гарантій. Це сталося швидко, і 10 держав підписали документ в перший день, а інші 20 – у перший місяць від початку ініціативи.

Важливим кроком для України є отримання підтримки та гарантій від інших країн у контексті безпеки, що визначається як вагомий досягнення в сфері зовнішньої політики. Очікується, що активні дипломатичні зусилля продовжаться з метою залучення до декларації більшої кількості країн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ