АКТУАЛЬНО

Шольц та прем’єр Швеції критикують мита на китайські електромобілі, запроваджені США

Канцлер ФРН Олаф Шольц та прем’єр Швеції виступили з критикою стосовно нових мит, які США запровадили на імпорт китайських електромобілів. Подія відбулася під час візиту Шольца до Стокгольма, де він висловив свою думку щодо цього питання перед представниками преси.

Під час свого візиту до Стокгольма канцлер ФРН зазначив, що половина електромобілів, імпортованих із Китаю, насправді виробляються західними брендами.

Його підтримав прем’єр Швеції.

“Каральні мита як панацея – не найкраща ідея для великих країн-імпортерів і експортерів, таких як Німеччина і Швеція”, – сказав Ульф Крістерссон.

Згідно з дослідженням Transport & Environment, приблизно кожен четвертий електромобіль, проданий у Європі цього року, буде вироблений у Китаї. Однак це насамперед продукція самих же західних виробників.

Наприклад, дочірнє підприємство Renault Dacia виробляє в Китаї дешевий автомобіль Spring. BMW імпортує електричні Mini та iX3 з Китаю. Tesla управляє важливим заводом з виробництва Model 3 в Шанхаї.

За оцінками, частка китайських виробників на ринку електромобілів становитиме близько 11% і зростатиме. Тільки компанія BYD прагне зайняти 5% європейського ринку електромобілів до 2025 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ