АКТУАЛЬНО

Сі Цзіньпін висловив готовність співпрацювати з арабськими країнами у вирішенні проблем у “гарячих точках”

Китайський лідер Сі Цзіньпін закликав до проведення “широкої” мирної конференції з метою вирішення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС. Він виступив у четвер на форумі співробітництва між Китаєм та арабськими країнами, де заявив про бажання співпрацювати для забезпечення справедливості та довгострокового миру й стабільності в “гарячих точках” світу.

Сі звернувся до лідерів кількох арабських країн та міністрів закордонних справ із закликом до підтримки ідеї мирної конференції щодо конфлікту в Секторі Гази. Він наголосив на важливості взаємної поваги та чесності як основи міцної безпеки.

Пекін також обіцяв продовжувати підтримувати гуманітарну допомогу та післявоєнну відбудову в Секторі Гази, призначивши додаткові кошти на ці цілі. Крім того, Китай заявив про намір розширювати співпрацю з арабськими країнами у сферах енергетики та інвестицій.

Аналітики відзначають зростаючий дипломатичний вплив Китаю на Близькому Сході, що відображається в його посередницькій ролі в різних конфліктах та співпраці з регіональними гравцями. Це також відображає стратегічні цілі Пекіна на міжнародній арені, які ставляться у контексті зростаючої напруги між Китаєм та США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ