АКТУАЛЬНО

Скандал із Фаріон отримав продовження

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, звернувся до правоохоронних органів країни після неадекватних висловлювань колишньої народної депутатки Ірини Фаріон щодо військовослужбовців України, які розмовляють російською мовою. Лубинець розцінює її слова як дискримінацію військовослужбовців Збройних сил України.

Лубінець наголосив на важливості поваги до прав і гідності всіх громадян, зокрема військовослужбовців, незалежно від їхньої етнічної, релігійної чи мовної приналежності. Він наголосив, що образливі висловлювання та звинувачення на адресу військовослужбовців, які використовують національні мови, неприпустимі.

Уповноважений також нагадав про те, що дискримінація на основі раси, національності, релігійних переконань та інших ознак заборонена чинним законодавством України.

Дмитро Лубінець звернувся до Національної поліції, Служби безпеки України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити висловлювання Ірини Фаріон і вжити відповідних заходів у рамках закону.

Уповноважений закликає всіх публічних осіб бути відповідальними за свої висловлювання, а медіа – уважно ставитися до поширення інформації, щоб не порушувати рівноправність громадян в Україні. Порушення рівноправності можуть потягнути за собою юридичні наслідки, як передбачено законом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ