АКТУАЛЬНО

Служба безпеки Латвії викликала боксера Микиту Смирнова на бесіду після заяви про російське громадянство

Служба державної безпеки Латвії (СДБ) викликала колишнього чемпіона Латвії з боксу Микиту Смирнова для проведення бесіди після того, як він заявив про отримання російського громадянства. Як повідомляє Delfi, ця ситуація стала приводом для розгляду можливих правових наслідків його публічних висловлювань.

У ході бесіди з представниками СДБ Смирнову було чітко наголошено на можливих кримінальних наслідках у разі вчинення будь-яких злочинних дій. Хоча в даному випадку не було виявлено ознак злочинного діяння, відомство висловило занепокоєння щодо публічних заяв спортсмена.

В СДБ зазначили, що подібні висловлювання, особливо в умовах, коли Росія веде агресивну війну проти України, можуть створювати враження непрямої підтримки російської агресії. Такі публікації не відповідають національним інтересам Латвії і можуть вплинути на сприйняття безпеки країни.

Нагадаємо, 13 серпня Микита Смирнов опублікував у своєму Instagram повідомлення про те, що прийняв російське громадянство. Проте незабаром після цього спортсмен уточнив, що це була лише жартівлива заява.

Попри те, що питання про правову відповідальність Смирнова на даний момент не стало актуальним, ситуація продовжує привертати увагу як у Латвії, так і за її межами. Публічні коментарі та дії особи, яка має публічний статус, можуть мати значний вплив на національну безпеку та міжнародні відносини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ