АКТУАЛЬНО

Співпраця та суперечки: Залужний скаржився Остіну та ЗМІ про втручання ОП та потребу в снарядах для ЗСУ

Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-армії Валерій Залужний, під час візиту глави Пентагону Ллойда Остіна до Києва у листопаді нинішнього року висловив свою занепокоїність щодо втручання Офісу президента України. За даними ЗМІ, Залужний звернувся до Остіна із скаргами на тиск та недоліки в співпраці з Офісом президента.

Згідно з інформацією, отриманою від джерел видання “Українська правда”, Остін повідомив, що Залужний висловив невдоволення тим, як Офіс президента втручається у військові справи та надає непрацюючу підтримку. За словами джерел, такі розмови не сприяють збільшенню довіри в армійському керівництві.

Під час зустрічі також висловлено потребу в снарядах для Збройних Сил України. За даними, які звучали від Остіна, ЗСУ мають потребу в 17 мільйонах снарядах. Це викликало здивування глави Пентагону, який наголосив, що навіть усі наявні резерви в світі не зможуть надати таку кількість боєприпасів.

Також, в ході розмови висловлено оцінку коштів, необхідних для деокупації всієї території України, яка становить величезну суму – від 350 до 400 мільярдів доларів. Ці числа вказують на велику потребу в ресурсах для забезпечення безпеки та суверенітету країни.

Всі ці дані розкриття внутрішніх протиріч у військовому та політичному керівництві висвітлюють невизначеність і складність сучасної політичної ситуації в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ