АКТУАЛЬНО

Спосіб надання допомоги від США Україні може здійснитися за допомогою облігацій

Україні гостро не вистачає коштів для опору ворогу, проте у Палаті представників США відбуваються затримки у прийнятті відповідного рішення щодо міжнародного фінансування. За отриманою інформацією, США розглядають можливість надання допомоги Україні у формі облігацій. Вони пропонують країнам-членам G7 випустити облігації на суму 50 мільярдів доларів, забезпечивши їх за рахунок заморожених російських активів. Отримані кошти від продажу облігацій планується направити на надання допомоги Україні.

Зазначено, що понад 60% заморожених активів Росії знаходяться в Євросоюзі, при цьому річний дохід від них становить приблизно 3,6 мільярда доларів. Згідно з попередніми оцінками, доходи від емісії облігацій можуть скласти майже 60 мільярдів доларів США.

Пропозиція щодо випуску облігацій перебуває на ранніх стадіях обговорень і не має конкретних рішень наразі. Деякі члени G7, зокрема Німеччина та Франція, викажують певне занепокоєння щодо цієї ініціативи, в той час як інші країни ЄС, такі як Естонія, виступають за рішучий підхід до цього питання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ