АКТУАЛЬНО

США готують потужне повідомлення для Ірану

Нещодавні події в регіоні, пов’язані з можливою агресією Ірану, викликають серйозну стурбованість у Сполучених Штатах, і американська адміністрація готує потужне повідомлення для Ірану з метою врегулювання ситуації. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв’ю для CNN.

Згідно зі словами Джона Кірбі, США готові діяти, якщо виникне необхідність, для захисту своїх військ і об’єктів. Він також не виключив можливості проведення додаткових ударів та інших заходів щодо врегулювання ситуації. Ці дії будуть являти собою “потужний сигнал”, призначений для розуміння Іраном.

Джон Кірбі наголосив, що національна безпека США в регіоні має найвищий пріоритет, і президент залучив дві авіаносні ударні групи в цьому контексті.

Сполучені Штати прагнуть також забезпечити, щоб їхнє повідомлення було ясним для всіх учасників ситуації, не тільки Ірану. Це демонструє серйозне ставлення до захисту національних інтересів і національної безпеки.

Як раніше повідомлялося, президент Ірану, Ібрагім Раїсі, у своєму висловлюванні в неділю, заявив, що Ізраїль “перейшов червоні лінії” і “може змусити всіх вживати заходів”. У зв’язку з цим, Вашингтон активізує свої зусилля і готовий на додаткові дії для забезпечення стабільності та безпеки в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ