АКТУАЛЬНО

США підтверджують свою непохитну підтримку України і не мають наміру знижувати її у світлі подій на Близькому Сході – посол США

Згідно із заявою посла США в Росії Лінн Трейсі в інтерв’ю “Радіо Свобода”, Сполучені Штати наголосили на своїй непохитній підтримці України і не збираються зменшувати її навіть у світлі наростаючої напруженості на Близькому Сході.

“Ми будемо на боці Ізраїлю в ці непрості часи. Разом з тим, наша прихильність Україні залишається міцною і надійною. Ми не тільки продовжимо підтримувати Україну, а й розширимо нашу співпрацю в боротьбі за її суверенітет і територіальну цілісність”, – підкреслила Трейсі.

Вона також підкреслила, що ці принципи є обов’язковими для всіх членів ООН і, зокрема, для Росії у світлі її вторгнення в Україну. Сполучені Штати залишаються наполегливими в забезпеченні України необхідною підтримкою на полі бою і готовим мати вагому позицію під час переговорів для закінчення конфлікту.

Крім того, слід зазначити, що крім зусиль, спрямованих на підтримання української безпеки, США також продовжують співпрацювати з Україною в низці інших галузей, включно з розвитком економіки, демократичними реформами та гуманітарною допомогою. Посилення американсько-українських відносин і партнерства залишається одним із ключових пріоритетів зовнішньої політики Сполучених Штатів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ