АКТУАЛЬНО

США відкладають надання допомоги Україні на місяць або довше

Спільні роботи Конгресу над новим пакетом допомоги для України, який розглядався під час переговорів, відкладаються, повідомляє Bloomberg. За даними журналістів, переговори можуть завершитися не раніше середини грудня, майже через два місяці після першого запиту президента Джо Байдена на виділення 61 мільярда доларів для України в боротьбі проти Росії.

Запит на допомогу є невідкладним, але партійні розбіжності із прикордонною політикою впливають на процес ухвалення важливих рішень. Сенатори від обох партій планують розпочати роботу над угодою щодо пакету допомоги в поєднанні з прикордонною політикою найближчими днями і провести голосування наприкінці місяця.

За інформацією представника Міноборони США, надходження військової допомоги для України вже обмежуються.

Затримка у роботі Конгресу загрожує наданню допомоги не раніше середини грудня, при цьому протягом цього часу вирішення питання безперервного постачання озброєнь для України може бути покладено під сумнів. Представник національної безпеки Білого дому Джон Кірбі попереджав, що ресурси, доступні для України, наближаються до кінця, і наявність підтримки може бути у загрозі.

“Це активний фронт, і наша здатність продовжувати підтримувати Україну перебуває під дедалі більшою загрозою”, — зауважив Кірбі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ