АКТУАЛЬНО

Суд у Конго засудив американців до смертної кари

Військовий суд Демократичної Республіки Конго виніс смертний вирок 37 особам, зокрема трьом громадянам США, за участь у невдалій спробі державного перевороту, що сталася у травні цього року. Про це повідомляє агентство Reuters.

Вирок і місце суду

Судове засідання проходило у дворі військової в’язниці Ндоло, розташованої на околиці столиці Кіншаси. Трьох американців суд визнав винними у злочинній змові, тероризмі та інших правопорушеннях, після чого їм було призначено смертну кару. Серед звинувачених також є громадяни Великої Британії, Канади, Бельгії та Конго.

Загалом близько 50 осіб постали перед судом у справі про спробу державного перевороту, але смертні вироки були винесені 37 обвинуваченим. Інші підозрювані отримали менш суворі вироки або виправдувальні рішення.

Реакція США

Державний департамент США вже відреагував на ситуацію. Речник Метью Міллер заявив, що співробітники американського посольства в Конго були присутні на судових слуханнях і продовжуватимуть стежити за подальшим розвитком подій. Доля американських громадян, засуджених до смертної кари, залишається невизначеною, оскільки США активно виступають проти смертних вироків своїм громадянам за кордоном.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ