АКТУАЛЬНО

Судді Київського апеляційного суду затримані на хабарі у $35 тис.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які отримували хабар у розмірі $35 тис. за скасування арешту майна. Про це повідомила пресслужба САП.

За інформацією слідства, один з суддів-посередників отримав хабар від представника приватної компанії з метою отримання рішення щодо скасування арешту на повітряні судна, що були предметом судового розгляду. За ухвалення сприятливого для представника вироку, суддя отримав $10 тис., зберігши за собою частину, а решту передав колегам, які брали участь у судовому процесі.

Судді колегії отримали кожен свою частину хабаря, що загалом склало $25 тис. Під час обшуків в місцях проживання суддів правоохоронці вилучили кошти, які вони отримали як неправомірну вигоду.

Наразі вирішується питання про повідомлення суддям про підозру. Кваліфікація кримінального правопорушення – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ