АКТУАЛЬНО

Суддя штату Нью-Йорк зобов’язав Трампа виплатити $454,2 млн за маніпуляції зі статками

У рішенні, оголошеному суддею штату Нью-Йорк, Дональда Трампа офіційно зобов’язали виплатити суму в $454,2 млн після того, як його визнали винним у маніпуляціях з власними статками у справі про цивільне шахрайство, ініційованій генеральним прокурором штату Нью-Йорк.

Суддя Артур Енґорон з суду штату Мангеттен призначив штраф у розмірі $354,9 млн плюс відсотки, разом з обов’язковою виплатою. Крім того, Енґорон встановив обов’язок для кожного з дорослих синів Трампа — Дональда Трампа-молодшого та Еріка Трампа — виплатити по майже $4,7 млн, а також колишнього фінансового директора Trump Organization Аллена Вайссельберґа — $1,1 млн, включаючи відсотки.

Загальна сума виплат складає $464,6 млн, і вона була встановлена суддею в четвер. Дональду Трампу буде нараховуватися щоденно відсотки у розмірі $114 тисяч. Рішення було оприлюднене в п’ятницю.

Генеральний прокурор Летиція Джеймс звинуватила відповідачів у незаконному завищенні вартості майна Трампа з метою збільшення його статків і отримання кращих умов кредитування та страхування.

Крім того, Енґорон заборонив Трампу протягом трьох років обіймати керівні посади в будь-якій нью-йоркській компанії або отримувати кредити в банках, зареєстрованих у штаті. Його дорослі сини отримали дворічні заборони на керівні посади.

Це рішення загрожує бізнес-імперії, яку Трамп будував протягом більшої частини свого дорослого життя. Попередній президент-республіканець також має стикнутися з чотирма не пов’язаними між собою кримінальними переслідуваннями, в яких він не визнав себе винним.

У свою чергу, Трамп звинуватив Джеймс та Енґорона, обох демократів, у корупції і назвав цю справу частиною політичного переслідування з боку політичних опонентів.

Він планує оскаржити своє покарання в Апеляційному суді, однак для цього йому доведеться знайти гроші або внести заставу.

Енґорон відхилив прохання адвоката обвинувачених, Кліффорда Роберта, про відкладення виконання рішення на 30 днів з метою забезпечення “послідовного процесу після винесення рішення, враховуючи його масштабність”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ