АКТУАЛЬНО

“Так звучить біль”: Зеленський звернувся до українців у 90-ті роковини Голодомору

У суботу, 25 листопада, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору, а саме трагедії, що сталася 90 років тому. Президент України Володимир Зеленський в цей важливий день звернувся до українців і світової громадськості, висловивши своє співчуття та вдячність тим державам, які визнали Голодомор офіційною позначкою геноциду.

Звернення Президента оприлюднено на його офіційній сторінці в телеграм-каналі, де він висловив глибокий біль та повагу до мільйонів українців, стали жертвами Голодоморів. Зеленський наголосив на тому, що, незважаючи на спроби упокорення та винищення, український народ не дав знищити себе та свою правду.

“Ми дякуємо всім державам, які обрали справедливість, визнали її офіційно – визнали Голодомор злочином проти людей, проти України. Усім, хто називає речі своїми іменами”, – відзначив президент.

Зеленський закликав світ об’єднатися і засудити не лише минулі злочини, але і припинити ті, які відбуваються сьогодні. Він визначив, що український біль виражається так тихо, що його має чути весь світ. Президент закликав до зупинки зла та спокуту, підкресливши, що Україна стоїть, не згасне, збереже себе і правду.

Зокрема, в контексті нинішніх подій у країні, Зеленський вказав на те, що зло не було зупинене і не було спокуте, але зараз українці зупиняють його. Він висловив переконаність, що Україна витримає і збереже свою незалежність та справедливість. Звернення Президента стало свідченням спротиву українського народу перед минулим та рішучістю об’єднати світ для зупинки сучасного зла.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ