АКТУАЛЬНО

Тарас Тополя розповів про демобілізацію

Відомий український співак і лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя вперше за довгий час прокоментував свою службу в Збройних Силах України. У перші дні повномасштабного вторгнення музиканти гурту приєдналися до територіальної оборони, а згодом перебували на фронті. Однак останнім часом про їхню службу не було багато інформації, і вони все частіше з’являлися на сцені з концертами.

Тополя підтвердив, що учасники “Антитіл” досі мобілізовані, але їх перевели з 130-го батальйону, в якому вони служили довгий час, до іншого підрозділу. “Ми не демобілізовані, а продовжуємо служити. Ми просто виведені в розпорядження. Я не хочу називати, в якому ми підрозділі перебуваємо. Ми відряджені з нашого 130-го батальйону в інший підрозділ,” – розповів Тополя.

Співак зазначив, що на фронті він обіймав посаду водія-санітара. Після повернення з зони бойових дій він довго не міг оговтатися від побаченого та щоразу здригався від гучних вибухів. “Це важкі моменти, які запам’ятовуються на все життя,” – поділився він.

Нагадаємо, що після приєднання до столичної ТрО музиканти служили у Київській області, зокрема, в Ірпені та Бучі. Пізніше їхній 130 батальйон був перенаправлений до Харківської області, де вони провели шість місяців. Вже у серпні 2022 року Тарас Тополя та інші учасники гурту були за наказом тодішнього Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного відряджені на службу у Київ.

Тополя підкреслив, що служба в армії є важливою частиною їхнього життя і роботи, і вони продовжують виконувати свої обов’язки, незважаючи на те, що часто їхні фронтові обов’язки змінюються.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ