АКТУАЛЬНО

Третій напад за два дні: Хусити знову атакували танкер зі зрідженим газом у Червоному морі

Хусити знову обстріляли танкер, який перевозив зріджений нафтовий газ під прапором Маршаллових островів. Капітан судна повідомив про два вибухи поряд із ним, коли воно прямувало біля узбережжя портового міста Ходейда в Ємені.

Це вже третій напад на торгове судно за останні дві доби, яке дотепер перебувало під прапором Сполучених Штатів.

За інформацією Управління морських торгових операцій Сполученого Королівства, капітан судна повідомив про вибух на певній відстані від правого борту танкера.

З початку листопада 2023 року єменські хусити регулярно атакують комерційні судна в Аденській протоці та в Червоному морі за допомогою дронів, крилатих та балістичних ракет. Ці напади розпочалися після початку конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом.

У відповідь на ці атаки 12 січня США та Великобританія вперше нанесли удари ракетами по військовим цілям хуситів у Ємені. З того часу західна коаліція регулярно атакує військові об’єкти хуситів у Ємені, але терористи продовжують напади на судна в Аденській протоці та Червоному морі.

На початку березня італійський есмінець Duilio знищив два безпілотні літальні апарати хуситів у Червоному морі в рамках принципу самооборони.

Того ж дня хусити атакували контейнеровоз Pinocchio у Червоному морі. Судно плавало під прапором Ліберії та належало компанії OM-MAR 5 INC зареєстрованій у Сінгапурі.

14 березня американські військові виявили та знищили чотири безпілотні літальні апарати та одну ракету класу “земля-повітря”, випущених хуситами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ