АКТУАЛЬНО

Труни з написом «Французькі солдати в Україні» з’явилися під Ейфелевою вежею у Парижі

1 червня на набережній Бранлі, поблизу Ейфелевої вежі, знайшли п’ять трун, увібрані у французькі прапори, з написом “Французькі солдати в Україні”. Поліція затримала трьох підозрюваних, і розпочато слідство.

Згідно з інформацією, водія фургона, який транспортував труни, затримали поруч із вежею. Чоловік зізнався, що йому заплатили 40 євро за перевезення людей і вантажу.

Прокуратура Парижа підтвердила, що підозрювані громадяни Болгарії, Німеччини та України.

Наразі ведеться розслідування, щоб встановити “можливе іноземне втручання”.

Цей інцидент схожий на два нещодавні випадки. 14 травня невідомі заллють червоною фарбою меморіал жертвам Голокосту в Парижі. Також, у жовтні 2023 року, після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС, на фасади декількох будівель у районі Парижа нанесли зірки Давида. Французька влада звинуватила російські спецслужби у замовленні цих провокацій.

Раніше Financial Times повідомив, що європейські розвідувальні служби отримали інформацію про плани Росії по всьому континенту. Газета зауважила, що Росія розпочала активно готувати диверсії для завдання шкоди інфраструктурі в Європі.

Лист НАТО передував розслідуванню щодо російських агентів у кількох європейських країнах, включаючи Німеччину, Чехію, Естонію, Латвію, Литву, Польщу та Велику Британію.

Крім того, за секретним документом, Міністерство закордонних справ Росії розробило плани з послаблення західних країн, включаючи Сполучені Штати, і використання війни проти України для формування “світового порядку”, вільного від “американського домінування”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ