АКТУАЛЬНО

У Газі заявляють про понад 27,5 тисячі загиблих від початку війни з Ізраїлем

Загальна кількість жертв серед палестинського населення в секторі Гази, в результаті конфлікту між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС, перевищила 27,5 тисяч осіб.

За даними Міністерства охорони здоров’я Гази, підконтрольного ХАМАСу, протягом останніх подій загинуло щонайменше 27 585 людей. Заява міністерства також вказує на 107 нових смертей протягом останніх 24 годин. Загалом від початку війни, що розпочалася 7 жовтня 2023 року, у Газі було поранено 66 978 осіб.

Раніше, 26 січня, Міністерство охорони здоров’я Гази повідомило про 26 083 загиблих та 64 487 поранених з початку конфлікту.

Відомо, що розпочавши вторгнення до Ізраїлю, ХАМАС проводив атаки на військових і цивільних осіб. У відповідь, Ізраїль здійснював обстріли баз терористів у секторі Гази.

Згідно з угодою про припинення вогню, введеною на 7-денний термін, призвело до звільнення десятків заручників ХАМАСу та палестинських в’язнів в обмін на відпуск групи ізраїльських ув’язнених. Також було полегшено доступ до гуманітарної допомоги в секторі Гази.

Але після порушення угоди про припинення вогню ХАМАСом, армія Ізраїлю повідомила про відновлення бойових дій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ