АКТУАЛЬНО

У Грузії можливо змістять президента Саломе Зурабішвілі

У політичних колах Грузії виникла гучна розмова про можливе зміщення діючого президента Саломе Зурабішвілі в серпні-вересні 2024 року. Цю інформацію повідомило видання “Грузія Online”. Голова партії Іраклі Кобахідзе заявив, що такий сценарій активно обговорюється, хоча не уточнив джерело цієї інформації.

“Є інформація, що такий сценарій активно обговорюється. Існує велика ймовірність того, що президент піде у відставку, фактично її змістять. Найімовірніше, це може статися у серпні-вересні”, – заявив Кобахідзе.

Він також висловив припущення, що Зурабішвілі може підтримати виборчу кампанію опозиції або брати участь у парламентських виборах. “Ми всі заздалегідь знаємо, на чому будуватиме свою кампанію опозиція після виборів, і в цьому радикальній опозиції може знадобитися підтримка Саломе Зурабішвілі”, – додав він.

Зазначено, що Зурабішвілі має обмежені електоральні ресурси, і партії можуть розглядати альтернативні сценарії, включаючи зміщення президента.

Політичний експерт також вказав на можливість залишити Зурабішвілі на посаді президента, оскільки це може бути більш прагматичним рішенням для політичних сил у країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ