АКТУАЛЬНО

У Індії планують зведення сонячної електростанції, що перевищує Париж у п’ять разів

У Індії компанія Adani Green Energy Limited (AGEL) розпочала будівництво найбільшої у світі сонячної та вітрової електростанції у штаті Гуджарат, розмір якої перевищує Париж у п’ять разів і становить близько 518 квадратних кілометрів.

Ця станція розташована на території соляної пустелі, що є непридатною для іншої діяльності, поблизу кордону з Пакистаном.

Після завершення будівництва станція зможе забезпечувати енергією 16 мільйонів родин, що еквівалентно населенню Швейцарії.

Планується, що цей проект буде реалізований протягом п’яти років за вартістю приблизно 20 мільярдів доларів США. Компанія наголосила, що очікується виробництво близько 30 ГВт енергії.

“Настільки великий регіон, такий незавантажений регіон, там немає дикої природи, немає рослинності, немає житла. Немає кращого альтернативного використання цієї землі”, – зазначив директор AGEL Сагар Адані.

Успішне введення цієї електростанції в експлуатацію матиме вирішальне значення для досягнення кліматичних та екологічних цілей Індії, оскільки країна зараз надзвичайно залежна від вугілля для виробництва електроенергії.

Уряд Індії встановив ціль досягнення 500 ГВт виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел до 2030 року. AGEL, яка є найбільшою компанією з відновлювальної енергетики в країні, планує забезпечити принаймні 9% цієї потужності, з яких майже 30 ГВт будуть вироблятися у парку Khavda у штаті Гуджарат.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ