АКТУАЛЬНО

У новому пакеті санкцій ЄС проти Росії не буде заборон на імпорт

Європейська комісія не буде вводити нові заборони на імпорт у наступний пакет антиросійських санкцій, заявили дипломати ЄС.

Як повідомляє Reuters, Євросоюз хоче швидше ухвалити новий пакет заходів до 24 лютого, щоб таким чином відзначити другу річницю початку конфлікту в Україні.

Незважаючи на заклики деяких країн ЄС заборонити більше російського експорту, Комісія запропонує пакет заходів, який, як вона сподівається, “викличе мінімальні дебати серед країн-членів, щоб його можна було швидко ухвалити”. За словами дипломата ЄС, до нового пакету санкцій увійдуть “сотні юридичних і фізичних осіб, але жодних великих назв (компаній)”.

Однак, як зазначає видання, джерела попереджають, що після ухвалення 13-го пакета санкцій Єврокомісія має намір швидко запропонувати 14-й пакет заходів, який, зі свого боку, може включати нові заборони на імпорт.

Для ухвалення нових санкцій країни-члени мають проголосувати одноголосно. У Брюсселі вважають, що країнам ЄС залишилося “зовсім небагато, щодо чого вони могли б дійти одностайної згоди”. Санкції щодо російського ядерного палива і скрапленого природного газу поки не розглядаються, пише Reuters.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ