АКТУАЛЬНО

У Трампа є пропозиція для Путіна щодо майбутнього України

За інформацією Politico, екс-президент США Дональд Трамп у разі повернення до Білого дому намірений запропонувати Російській Федерації угоду, що може значно змінити геополітичний ландшафт сучасної Європи.

Згідно з джерелами видання, що відносяться до кола національної безпеки екс-президента, Трамп планує провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним про те, яку частину України РФ залишить собі.

Дональд Трамп у разі повернення в Білий дім хоче запропонувати Путіну угоду, згідно з якою НАТО зобов’язується не брати до альянсу Україну і Грузію. Також вони проведуть переговори з приводу того, яку частину окупованої території України Росія може зберегти. Про це виданню розповіли два експерти з нацбезпеки з оточення експрезидента США.

Інша ідея Трампа – дворівнева система НАТО, за якою країни-члени альянсу, що витрачають на оборону менше ніж 2% ВВП, не користуватимуться захистом з боку США.

При цьому США зберігатимуть “ядерну парасольку” над Європою і триматимуть на європейських базах авіацію та військово-морські сили. Водночас піхота, бронетехніка, артилерія і логістика перейдуть у зону відповідальності європейських країн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ