АКТУАЛЬНО

УГКЦ і питання Благословення одностатевих пар

Після заяви Ватикану про дозвіл священикам благословляти одностатеві пари, очільник Української греко-католицької церкви (УГКЦ) блаженніший митрополит Святослав висловив позицію УГКЦ з цього питання.

Митрополит Святослав заявив, що в УГКЦ не буде благословлятися одностатеві пари, вказавши, що декларація Fiducia Supplicans, прийнята Папою Римським Франциском, не має юридичної сили для вірян УГКЦ. Зазначено, що ця декларація стосується латинської, а не східної католицької церкви.

“Українська Греко-Католицька Церква є однією зі східних католицьких церков, тому має свою літургійну, богословську, канонічну та духовну спадщину, якої всі вірні зобов’язані дотримуватися”, — пояснив він.

Митрополит Святослав закликав уникати “двозначних жестів, висловлювань і понять”, які можуть викривати чи спотворювати Боже слово та вчення церкви. Позиція УГКЦ визначається не лише канонічними вимогами, але і збереженням традицій східної католицької церкви.

Важливо відзначити, що УГКЦ, хоч і підпорядковується Ватикану, дотримується переважно східного обряду, що робить її унікальною серед католицьких церков.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ