АКТУАЛЬНО

Україна готується відкрити низку нових пунктів пропуску

У цьому році Україна планує розширити мережу прикордонних пунктів пропуску з метою зменшення навантаження на українсько-польський кордон. Зокрема, нові КПП планується відкрити на кордоні з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

“Ми сподіваємося, що незабаром з Угорщиною відкриємо новий пункт пропуску, а існуючий – “Лужанка” – переорієнтуємо на пропуск порожніх вантажівок, що дозволить збільшити його пропускну здатність”, – пояснив міністр.

Також планується відкриття спільного додаткового пункту пропуску з Молдовою наприкінці березня, який останні місяці перебував на ремонті.

“У цьому році також очікується відкриття нових пунктів пропуску з Румунією та Польщею. Проект, що розпочали кілька років тому, ми плануємо завершити у цьому році”, – запевнив голова Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Необхідність в цьому кроці виникла після блокування польськими фермерами шести прикордонних пунктів пропуску на кордоні з Україною, що призвело до утворення черг від вантажівок на території Польщі.

В кінці лютого 2024 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про відкриття нового пункту пропуску на кордоні України та Угорщини – “Велика Паладь – Надьгодош”. Варто відзначити, що це відкриття було анонсоване ще у 2019 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ