АКТУАЛЬНО

Україна має право атакувати військові об’єкти в Росії, і США повинні це підтримати – Ходжес

Сполучені Штати Америки можуть змінити свою позицію щодо ударів по території Росії, якщо Україна надасть Вашингтону чіткий план своїх подальших дій. Про це заявив колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес в ефірі «Радіо Свобода».

Ходжес розкритикував поточну політику США, яка обмежує здатність України використовувати західну зброю, зокрема 300-кілометрові ракети Atacms, для ударів по російських військових об’єктах. За словами генерала, така політика демонструє невизначеність адміністрації щодо того, як ці удари можуть вплинути на хід війни.

«Я вважаю, що це жахлива політика Сполучених Штатів – накладати обмеження на здатність України використовувати зброю, яку ми вже надали. Ми не маємо чіткого бачення результату з точки зору США. Безумовно, Україна має право захищати себе, і ми не повинні обмежувати її в ударах по законних цілях на території Росії», – підкреслив Ходжес.

На думку генерала, майбутня адміністрація США може бути рішучішою в питаннях підтримки України. Якщо на виборах переможе Камала Гарріс, її адміністрація продовжить нинішню політику підтримки, але, можливо, з більшим акцентом на ефективність військової допомоги. Однак у разі перемоги Дональда Трампа прогнози стають менш певними через його непередбачуваність.

Адміністрація Джо Байдена вже надіслала у Конгрес засекречену доповідь щодо стратегії у російсько-українській війні. Це стало важливим кроком у формуванні політики США щодо допомоги Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з питань оборони на авіабазі «Рамштайн» звернувся до союзників із проханням прискорити постачання зброї та послабити обмеження на її використання для ударів по території Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ