АКТУАЛЬНО

Україна очікує перших F-16 до кінця літа

За останніми звістками з саміту НАТО у Вашингтоні, Україна приймає значний крок у зміцненні своєї обороноздатності. Перша партія винищувачів F-16, виробництва США, вже передається Збройним силам України, і очікується, що ці літаки будуть готові до використання вже цього літа.

Про це пише The Washington Post.

У спільній заяві з президентом Байденом лідери Нідерландів і Данії повідомляють, що певна кількість літаків перебуває в дорозі з цих країн в Україну. Вони також зазначають, що уряди Бельгії та Норвегії зобов’язалися надати інші F-16. Їхня загальна кількість, імовірно, становитиме 60 одиниць.

Київ наполягає, що йому вкрай необхідні ці винищувачі для боротьби з плануючими бомбами, “одним із найбільш згубних видів зброї в арсеналі Москви”. За словами українських чиновників, цю зброю практично неможливо перехопити після запуску, тому вони сподіваються, що F-16 дасть змогу ЗСУ розібратися з цією загрозою, підкреслюється в статті.

Примітно, що в окремій заяві, яку поширює Білий дім від імені Вашингтона і Берліна, йдеться про те, що 2026 року Пентагон почне в Німеччині ротацію “потужних” ракетних систем. Ці “епізодичні розгортання” повинні включати гіперзвукову зброю, яка, за словами офіційних осіб, має “набагато більшу дальність”, ніж будь-які системи, які перебувають у Європі зараз, звертає увагу The Washington Post.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ