АКТУАЛЬНО

Україна розширює виробництво боєприпасів за прикладом виготовлення дронів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про масштабування виробництва боєприпасів в Україні за аналогією з успіхом у виробництві дронів. Під час засідання уряду в п’ятницю, 24 травня, він зазначив, що за останні два роки країна істотно збільшила виробництво власної зброї, і відзначив успішність у сфері виготовлення різних типів дронів.

Одним із ключових чинників успіху стало залучення приватних виробників, які отримали норму рентабельності на рівні 25%. Це призвело до зростання виробництва дронів в Україні в 100 разів протягом року. З метою підтримки вітчизняних виробників боєприпасів уряд затвердив постанову, що встановлює аналогічний рівень прибутковості, що сприятиме розширенню та модернізації їхніх ліній виробництва.

Шмигаль також наголосив, що уряд виділив на оборону країни більше 500 млрд гривень з початку року, залучивши понад 85 млрд доларів зовнішнього фінансування, а також понад 1 трлн гривень через військові та інші облігації. Це дозволило повною мірою профінансувати ключові видатки бюджету.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони придбало дрони на суму понад 1 млрд гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ