АКТУАЛЬНО

Україна та Польща запустили новий контрольно-пропускний пункт на кордоні

З 4 грудня Україна та Польща розпочали роботу контрольно-пропускного пункту “Угринів – Долгобичув” на кордоні, спрямованого на пропуск порожніх вантажівок. Запуск пункту є частиною угоди між двома країнами з метою розблокування руху транспорту та зменшення черг на кордоні.

Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України, повідомив, що оформлення вантажних транспортних засобів вагою понад 7,5 тонн, які їдуть порожні з України до Польщі, почалося вже з перших годин 4 грудня. Запуск цього пункту – це крок для подальшого відновлення руху на всіх напрямках.

Станом на ранок 4 грудня у пункті пропуску “Угринів – Долгобичув” оформлено 30 вантажівок, а загальна кількість очікуючих на можливість перетину кордону сягнула близько 60 вантажівок. Реалізація цього заходу сприятиме зменшенню черг та поліпшенню ситуації на кордоні між країнами.

У інших пунктах пропуску на кордоні в сторону України в Польщі станом на ранок 4 грудня у черзі очікували близько 2,5 тисяч вантажівок, найбільше з них – у пункті пропуску “Рава-Руська”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ