АКТУАЛЬНО

Україна виділила понад 11 мільйонів доларів на арктичні дослідження

Науково-дослідні роботи українських арктичних експедицій отримають фінансову підтримку в розмірі понад 11 мільйонів доларів зі сторони уряду України. Інформація про це стала відома завдяки тендеру, проведеному у системі Прозорро.

Національний антарктичний науковий центр оголосив тендер на надання комплексної послуги з матеріально-технічного забезпечення українських антарктичних експедицій за допомогою науково-дослідного океанографічного судна. Його вартість оцінили у 11 мільйонів 606 тисяч 125 доларів, що становить 64 мільйони 301 тисячу 494 гривень.

Ці кошти призначені на закупівлю матеріально-технічних засобів, паливно-мастильних матеріалів для антарктичної станції, продуктів харчування для учасників експедицій та на доставку на судно учасників антарктичних експедицій. Зазначається, що перемогу у тендері здобула естонська компанія WINOT OU.

Також відзначається, що зменшилася кількість учасників українських антарктичних експедицій, які доставляються до аеропорту Варшавалітаком у Пуерто-Вільямсі, Чилі, з 26 до 25 осіб, що призвело до зменшення обсягу закупівлі. Національний арктичний науковий центр очолює український вчений, військовослужбовець та екс-заступник командира взводу у 24-му батальйоні “Айдар” Євген Дикий.З бюджету України виділили 64 млн гривень  на вивчення пінгвінів

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ