АКТУАЛЬНО

Укренерго запровадило екстрені відключення світла

У зв’язку з масштабною атакою російських окупантів на енергетичну інфраструктуру України, “Укренерго” видало розпорядження про введення екстрених відключень світла по всій країні. Про це повідомляє офіційний канал ДТЕК.

Екстрені відключення стали необхідними через масовані удари, які були завдані по критичних об’єктах енергетичної інфраструктури України. Це призвело до значних перебоїв в електропостачанні в багатьох регіонах. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що в кількох районах столиці спостерігаються перебої з електропостачанням, що також спричинило проблеми з водопостачанням на правому березі міста.

Через знеструмлення декількох регіонів також було порушено роботу залізничного транспорту. Укрзалізниця повідомила про затримки в русі приміських електропоїздів, хоча далекі поїзди продовжують рух завдяки введенню резервних тепловозів. Затримки спостерігаються на різних маршрутах, але City Express у Києві та Дніпрі працює за графіком.

В Одесі під час повітряної тривоги пролунала низка вибухів, після чого сталося знеструмлення міста. Унаслідок цього тимчасово було призупинено рух електротранспорту, а також виникли перебої з водопостачанням. Схожа ситуація спостерігається в Житомирі, де через знеструмлення міста призупинено водопостачання.

Масована атака на Україну розпочалася ще вночі з запуску ворожих “шахедів”, після чого були використані ракети, які запускалися з бомбардувальників та ракетоносіїв у Чорному морі. Внаслідок цих атак були пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах країни.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підкреслив, що бажання Росії знищити українську енергетику коштуватиме їй дорого, адже такі дії неодмінно призведуть до серйозних наслідків для російської інфраструктури.

Запорізька обласна військова адміністрація (ОВА) повідомила про можливі перебої з електропостачанням у регіоні через удари по критичних об’єктах. У Київській області також введено екстрені відключення світла, під час яких графіки відключень, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, не діють.

Кіровоградська ОВА попередила про введення графіків аварійних відключень на території області для розвантаження енергосистеми України. На Полтавщині також запроваджені аварійні відключення, а мешканців закликають зберігати холодний розум і перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

На Львівщині ворог атакував енергетичні об’єкти, через що у Львові та області виникли перебої з електропостачанням. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що можуть виникнути проблеми з водопостачанням, доки підстанції не перейдуть на резервне живлення. Наразі влучань по місту не зафіксовано, але ситуація залишається напруженою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ