АКТУАЛЬНО

“Укртелеком” розширює мережу оптоволоконного інтернету

Оператор зв’язку “Укртелеком” повідомив про значне збільшення кількості абонентів, які використовують оптоволоконні інтернет-з’єднання, за останній рік. За даними компанії, кількість абонентів мережі оптичного інтернету збільшилася на 10%, перевищивши позначку в 330 000 осіб.

Точна кількість абонентів на кінець третього кварталу 2023 року не вказана у звітності компанії. У вересні 2022 року в компанії було понад 300 000 абонентів, і збільшення числа користувачів оптоволоконного інтернету триває.

Для розширення мережі оптоволоконних ліній, “Укртелеком” провів цього року майже 4 тисячі кілометрів волоконно-оптичних кабелів. Це дало змогу підключити до високошвидкісного оптичного інтернету понад 10 000 нових абонентів. Це зростання значно перевищує кількість абонентів, які використовують оптичний інтернет у червні 2023 року, що становила 320 000 осіб.

Особливу увагу слід приділити ініціативі “Укртелекому” в галузі освіти та медицини. За 9 місяців компанія під’єднала до оптоволоконного інтернету понад 120 медичних закладів та близько 140 освітніх установ, що сприяє покращенню обслуговування та якості послуг у цих сферах.

Важливо зазначити, що близько 45% абонентів “Укртелекому”, як і раніше, використовують інші технології, як-от ADSL і VDSL, які, хоча і забезпечують з’єднання з інтернетом, не володіють такою високою швидкістю і продуктивністю, як оптоволоконні з’єднання.

У світлі збільшення кількості абонентів, які використовують оптоволоконні інтернет-з’єднання, “Укртелеком” також виявив готовність до можливих збоїв в електропостачанні. Оператор зарезервував усі важливі інтернет-вузли генераторами із запасом палива, забезпечуючи безперервність послуг зв’язку для 70% своєї абонентської бази в разі блокад і відключення електроенергії.

Підсумки фінансової діяльності “Укртелекому” також викликають інтерес. За 9 місяців 2023 року компанія зуміла досягти дохід у розмірі понад 3,8 мільярда гривень, незважаючи на зменшення доходів порівняно з попереднім роком. Показник EBITDA збільшився на 10%, і кількість абонентів, які використовують оптоволоконні з’єднання, перевищила 330 000 осіб.

“Укртелеком” продовжує активний розвиток своєї мережі та зусилля щодо поліпшення якості своїх послуг, забезпечуючи широкий доступ до оптичного інтернету в різних регіонах України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ