АКТУАЛЬНО

Унаслідок нападу озброєного угруповання в Мексиці втратили життя щонайменше 14 людей

У центральній частині Мексики сталися страшні події: сутичка між озброєними особами та членами маленького фермерського співтовариства призвела до загибелі щонайменше 14 осіб, а ще 6 отримали поранення.

Інцидент трапився у п’ятницю в місті Тескальтітлан. За словами державного секретаря безпеки Андреса Андраде Теллеза, військові отримали повідомлення в четвер, 7 грудня, про озброєних осіб, які належать до картелю La Familia Michoacana. Ці особи вимагали оплату від фермерів різних громад.

Видане в мережі відео, зняте наступного дня, показує насильство над людьми, де одні нападники взяли мачете в руки. Саме тоді пролунали перші постріли.

Старший аналітик Міжнародної кризової групи, Фалько Ернст, зауважив, що в останні часи вимагання грошей від фермерів стає все поширенішим явищем в Мексиці. Злочинні угруповання змінюють свою діяльність від торгівлі наркотиками до територіальної експлуатації.

У заяві регіонального секретаріату безпеки зазначено, що восьмеро із загиблих, ймовірно, були членами угруповання, а троє – місцевими жителями. За інформацією мексиканських ЗМІ, конфлікт виник через розбіжності стосовно оплати за “право на землю” – практики здирництва, яка є поширеною в Латинській Америці.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ