АКТУАЛЬНО

Уряд Непалу забороняє TikTok: регулювання соцмереж для збереження соціальної гармонії

Уряд Непалу прийняв рішення заборонити популярний додаток для соціальних мереж TikTok, оголосивши, що це рішення прийнято для збереження “соціальної гармонії” у країні. Заборона додатка буде негайно введена, повідомляє Associated Press.

Міністр закордонних справ Нараян Пракаш Сауд висловив причини заборони TikTok, наголошуючи на необхідності регулювання використання соціальних мереж, які, за його словами, порушують соціальну злагоду та доброзичливість, а також сприяють поширенню непристойного контенту.

“Уряд вирішив заборонити TikTok, оскільки було необхідно регулювати використання платформи соціальних мереж, яка порушувала соціальну злагоду, доброзичливість і потік непристойних матеріалів”, — заявив Сауд.

Уряд також висунув вимоги до компаній у сфері соціальних мереж, які включають реєстрацію, відкриття офісу зв’язку в Непалі, сплату податків та дотримання законів і правил країни. Ці кроки спрямовані на зроблення платформ підзвітними та забезпечення їхньої відповідності законам та регуляціям Непалу.

Рішення про заборону TikTok свідчить про зростаючу увагу уряду до впливу соціальних мереж на соціальні аспекти країни та намагання зберегти соціальну гармонію шляхом регулювання цих платформ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ