АКТУАЛЬНО

Успіхи Росії в розробці космічної зброї викликали занепокоєння у США

Росія розробляє нову зброю для знищення супутників – ядерний електромагнітний імпульс (ЕМІ), повідомляє CNN. Якщо їй вдасться задумане, життя вже не буде колишнім, вважають автори матеріалу. Оцінка результатів роботи росіян американською розвідкою навела жах на Капітолійському пагорбі.

За словами Байдена, розвідувальне співтовариство “з’ясувало, що існує можливість запустити в космос систему, яка теоретично може завдати шкоди”. Річ у тім, що ЕМІ створює викид енергії та потік високозаряджених частинок, які мчать через космос і виводять з ладу супутники, що обертаються навколо Землі. У США бояться, що використання цієї зброї в космосі “засмітить” орбіти уламками.

Експерти кажуть, що така зброя здатна знищити величезні групи малих супутників, таких як Starlink компанії SpaceX, який успішно використовується Україною в конфлікті з Росією.

Росія розробляє “ядерну космічну зброю”, яка зможе знищувати великі угруповання малих супутників, зокрема і Starlink, – CNN з посиланням на джерела.

“Цей вид нової зброї, відомий військовим космічним експертам як ядерний електромагнітний імпульс (EMI), створить імпульс електромагнітної енергії і потік сильно заряджених частинок, які прорвуться через космос, щоб зруйнувати супутники, що літають навколо Землі”,
– пише видання.

Наразі не зрозуміло, якого прогресу Росія досягла у розробці технології ядерної EMI.

“Це не нова концепція, і вона сходить до кінця холодної війни”, – заявило CNN джерело. За його словами, “небезпека будь-якого можливого EMI-пристрою на орбіті полягає в тому, що він може зробити великі ділянки орбіти непридатними для використання”, що потенційно призведе до серйозних порушень у повсякденному житті людей, “причому в такий спосіб, який важко передбачити”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ