АКТУАЛЬНО

В Молдові відбудеться референдум щодо членства в Європейському Союзі

Президент Молдови, Майя Санду, оголосила про проведення референдуму щодо членства в Європейському союзі у жовтні. На пресконференції в Кишиневі вона зазначила, що звернулася до парламенту із запитом розпочати процедуру конституційного плебісциту, запланованого на той же день, що і президентські вибори.

Санду підкреслила, що для більшості громадян Молдови Європейський союз означає мир і процвітання, тоді як Росія постійно намагається дестабілізувати ситуацію в країні. Вона закликала громадян не датися на провокації Росії та підтримати референдум, бо ЄС єдиний, хто може забезпечити мир.

Нагадаємо, що 3 березня 2022 року влада Молдови подала заявку на членство в Європейському Союзі. 14 грудня 2023 року лідери країн-членів ЄС ухвалили рішення про початок перемовин щодо вступу до організації України та Молдови. Планувалося, що Молдова приєднається до ЄС до 2030 року.

Санду також відзначалася своєю підтримкою України у війні з російськими загарбниками, заявляючи, що Росія намагається здійснити державний переворот у Молдові.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ