АКТУАЛЬНО

В Україні може з’явитися мапа об’єктів, придатних для проживання ВПО

Наразі, народні обранці та представники уряду активно працюють над проведенням інвентаризації та складанням мапи об’єктів, які можуть стати місцями проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Цю інформацію повідомив Максим Ткаченко, заступник голови фракції “Слуга народу”, член Комітету Верховної Ради з питань прав людини, а також співголова громадської організації “ВПО України”.

За словами Ткаченка, сьогодні майже у кожній громаді, починаючи від невеликих сіл і закінчуючи обласними центрами, проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб. Тому дуже важливо провести інвентаризацію об’єктів, де можливо забезпечити проживання переселенцям у різних регіонах України.

“Найважливішим завданням для політиків, керівників урядових структур та державних компаній є здійснення інвентаризації будівель та приміщень у всіх куточках України, за їхньою відповідальністю, і створення картографії цих об’єктів. Після завершення цього етапу ми зможемо розпочати процес переселення внутрішньо переміщених осіб у нові тимчасові місця проживання, а також розпочати ремонт та будівництво інших об’єктів”, – підкреслив Ткаченко.

Також він зауважив, що наразі у держави відсутня чітка програма забезпечення житлом ВПО, незалежно від того, чи йдеться про тимчасове, чи постійне проживання.

“За два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України лише 46 тисяч осіб, що становить менше одного відсотка від офіційно зареєстрованих ВПО, отримали від держави тимчасове житло. Ці цифри не вражають”, – підкреслив заступник голови фракції “Слуга народу”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ