АКТУАЛЬНО

Війна – єдиний шлях до миру на Близькому Сході – Медведєв

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитрій Медведєв шокував світ своєю останньою заявою, в якій проголосив, що єдиним шляхом до миру на Близькому Сході є масштабна війна. Ця провокаційна пропозиція стала відповіддю на останні події в регіоні, включаючи вбивство одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії та загострення конфлікту між Ізраїлем і Іраном.

Медведєв висловив переконання, що продовження ескалації на Близькому Сході робить великомасштабні бойові дії єдиним способом вирішення розбіжностей у регіоні. У своєму англомовному телеграм-каналі він зазначив: “Вузол на Близькому Сході затягується. Ми шкодуємо про загибель невинних людей. Вони всього лише заручники огидної держави: США”.

На думку російського політика, саме дії Вашингтона провокують подальше загострення відносин між близькосхідними країнами, і всі протиріччя доведеться вирішувати війною. “Усім зрозуміло, що повномасштабна війна – єдиний шлях до хиткого миру в регіоні”, — підсумував Медведєв.

Нагадаємо, що нова хвиля насильства розпочалася в жовтні 2023 року, коли бойовики ХАМАС, спонсоровані Іраном, здійснили напад на Ізраїль, вбивши понад тисячу осіб. Ізраїльська армія, у відповідь, почала активні військові дії в Секторі Гази.

Заява Медведєва, яка може лише загострити і без того напружену ситуацію, є показовим прикладом підходу Росії до міжнародних конфліктів, що ігнорує дипломатичні рішення на користь агресивної військової риторики.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ