АКТУАЛЬНО

Єврокомісія розглядає санкції проти Польщі через блокування кордону з Україною

Європейська Комісія (ЄК) розглядає можливість введення санкцій проти Польщі, якщо не буде вирішено питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Тривають переговори між Єврокомісією, Польщею та Україною. Польська влада, за словами ЄК, може гальмувати врегулювання проблеми, намагаючись зупинити протести польських перевізників.

Офіційно Єврокомісія утримується від коментарів стосовно можливих санкцій, заявивши, що переговори тривають. Речник Єврокомісії наголосив, що Європейська комісія підтримує контакти з обома країнами і не може коментувати потенційні заходи, поки обговорення тривають.

Раніше голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм назвав вимоги польських перевізників неперспективними, оскільки Угода про лібералізацію вантажних перевезень автомобільним транспортом була ратифікована всіма членами ЄС і підписана між ЄС та Україною, а не з окремими країнами-членами.

Польські активісти вимагають вилучити польські машини з української електронної черги «єЧерга» та створити окрему чергу для них. Це викликає незручності для українських перевізників через тривале очікування в електронній черзі.

Дозвіл на пікет у Польщі, здійснюваний польськими перевізниками, узгоджено до 3 січня 2024 року. Вимоги включають заборону реєстрації фірм-перевізників, що фінансуються з-за кордону ЄС, та ускладнення процедури перетину кордону для українських водіїв.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ