АКТУАЛЬНО

Європарламент попереджає Мадрид про можливу втрату європейських коштів через прийнятий закон про амністію

Віцепрезидент правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) Зігфрід Мурешан попередив прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, що країна може стати причиною втрати фінансування від Європейського союзу через прийнятий спірний закон про амністію каталонських сепаратистів.

Лідер ЄНП Манфред Вебер і президент іспанської Народної партії Альберто Нуньєс Фейхоо прийняли участь у конференції ЄНП в Барселоні в понеділок.

Мурешан наголосив, що Іспанія ризикує втратити європейські кошти через “порушення верховенства права” у зв’язку із законом про амністію, який вважається неконституційним Народною партією та ультраправою партією Vox, яка є третьою за розміром силою в парламенті.

“Європейські фінанси можуть надходити до Іспанії тільки за умови дотримання верховенства права. Закон про амністію – це відкрите порушення європейських норм і цінностей. Ми прийшли, щоб захистити верховенство права”, – наголосив Мурешан.

“Ми вражені порушенням верховенства права. Ми стоїмо разом з іспанцями. Ми не плануємо мовчати”, – додав він.

За словами Мурешана, “Іспанії необхідний прем’єр-міністр, який користується довірою Європи, іспанських громадян та компаній. Їй потрібен лідер уряду, що вирішує проблеми, а не породжує їх”.

На конференції ЄНП також взяли участь мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес Альмейда та міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ