АКТУАЛЬНО

Західні союзники підтвердили намір продовжити військову та фінансову підтримку Україні

Україні оголошено новий етап підтримки від західних партнерів, як зазначено в аналітичному звіті Інституту вивчення війни. Згідно з інформацією, Німеччина в рамках нового пакету допомоги надає Україні 10 танків Leopard, 14 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 та 1020 155-мм снарядів. Канцлер Олаф Шольц також оголосив подвоєння військової допомоги до 8 мільярдів євро на наступний рік.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив постійну підтримку НАТО Україні, враховуючи складну ситуацію на полі бою. Європейський Союз, за словами представника із закордонних справ Жозепа Борреля, підтвердив, що Україна є головним пріоритетом ЄС, і намітив, що зобов’язання ЄС залишаються непохитними.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба акцентував на важливості прискорення постачання Україні одного мільйона снарядів до березня 2024 року, але інформація  свідчить, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив сумнів у досягненні цієї мети.

Повідомлення також вказують, що Європейська оборонна промисловість експортує значну частину своєї продукції до третіх країн, і Боррель закликав зробити експорт в Україну більш “пріоритетним”.

Столтенберг підтвердив, що НАТО уклала рамкові контракти на суму 2,4 мільярда євро, включаючи 1 мільярд євро твердих замовлень, як частину зусиль країн НАТО збільшити виробництво та досягти мети в один мільйон снарядів до березня 2024 року.

Ці новини свідчать про зростаючу обіцянку та допомогу західних партнерів в підтримці України в умовах напруженої ситуації на сході країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ