АКТУАЛЬНО

Закон про нове медичне забезпечення ЗСУ підписано за стандартами НАТО

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 1 березня, підписав законопроєкт №10343, що стосується організації медичного забезпечення Збройних сил. Цей закон дозволяє Міністерству оборони ухвалювати протоколи та стандарти надання домедичної та медичної допомоги на основі стандартів НАТО.

Відтепер Міністерство оборони матиме можливість затверджувати перелік медикаментів, стандарти якості та мінімальні вимоги до них, які використовуються військовими під час бойових дій.

Пояснювальна записка до законопроєкту вказувала на те, що його ухвалення сприятиме задоволенню потреб у забезпеченні військових частин сучасним та якісним медичним обладнанням. Раніше Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони, наголошувала, що цей законопроєкт є важливим кроком на шляху до забезпечення високого рівня медичної допомоги для українських військовослужбовців, пристосованого до міжнародних стандартів.

Закон також передбачає уніфікацію підходів до лікування в закладах охорони здоровʼя Міноборони, встановлення медичних професійних кваліфікацій та затвердження списків медикаментів та обладнання за уніфікованими стандартами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ