АКТУАЛЬНО

Затримано підозрюваного у плануванні теракту в Франції

У Руассі-ан-Франс було затримано 26-річного чоловіка під підозрою в плануванні теракту. Під час обшуку в готелі, де він зупинився, правоохоронці знайшли матеріали для виготовлення вибухових пристроїв. Один із них вибухнув, внаслідок чого підозрюваний отримав опіки, і готель було евакуйовано.

Чоловік у віці 26 років отримав серйозні опіки після вибуху, і його госпіталізували. За інформацією, цей чоловік є “проросійським українцем”. Інші джерела у французьких ЗМІ вказують на те, що він є “особою з українським та російським громадянством”, а також має “походження з російськомовного регіону Донбасу”.

Національна антитерористична прокуратура розпочала розслідування за звинуваченнями в “участі в терористичному злочинному співтоваристві” та “володінні запалювальною або вибуховою речовиною з метою підготовки знищення, пошкодження або заподіяння шкоди у зв’язку з терористичним актом”.

Одна з гіпотез правоохоронних органів передбачає, що чоловік міг планувати напад на вантаж, який направлявся в Україну з аеропорту Руассі-Шарль-де-Голль, що розташований у неподалік.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ