АКТУАЛЬНО

Збройні сили України (ЗСУ) відкидають обвинувачення з боку окупантів у вчиненні обстрілу міста Донецька

У відомостях, які надійшли у неділю, 21 січня, від лідера терористичної групи “ДНР” Дениса Пушиліна, було оголошено про обстріл міста, стверджуючи, що в результаті загинули 27 мирних жителів. Reuters також повідомив про ці події, опублікувавши знімки свого фотокореспондента із міста. Однак в Оперативному штабі Збройних сил України (ОСУВ) “Таврія” наголосили, що бойові дії не включали значного використання уражальних засобів.

У суботу, на тимчасово окупованому Донецьку, був обстріляний ринок в мікрорайоні “Текстильник”. За заявами окупантів, внаслідок цього обстрілу загинули 25 осіб, а ще 20 отримали поранення.

Зауважимо, що російські окупаційні сили звинуватили українських військових у обстрілі ринку в Донецьку. Про це повідомив Об’єднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку.

Російське Міністерство закордонних справ звинуватило Україну у “терористичному акті”, стверджуючи, що це доказує необхідність досягнення агресором всіх цілей так званої “спецоперації” проти України, адже “з території України не повинні виходити загрози безпеці та вчинятися акти тероризму”.

Насупротивод, Збройні сили України стверджують, що в цьому випадку сили, які підпорядковані ОСУВ “Таврія”, не використовували уражальні засоби.

“Росіяни поширюють інформацію про удар по ринку в Донецьку. Відповідально заявляємо, що сили, які підпорядковані ОСУВ “Таврія”, у цьому випадку не здійснювали бойові дії уражальними засобами. Донецьк – це Україна! Росії доведеться відповідати за відібрані життя українців”, – йдеться в офіційному повідомленні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ