АКТУАЛЬНО

Зеленський на Ставці висунув завдання по МіГ-31: як уникнути паралізу країни через вильоти носіїв Кинджалів

Президент України Володимир Зеленський виступив із завданням щодо розробки рішення, яке запобігатиме паралізу країни через тривалі польоти російських літаків МіГ-31К, обладнаних ракетами Кинджал. Про це глава держави повідомив у Telegram після засідання Ставки верховного головнокомандувача в п’ятницю, 17 листопада.

“Доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв Кинджалів не паралізували країну на години”, – написав президент.

На засіданні також обговорювали забезпечення Збройних Сил у наступному році. Міністр оборони Рустем Умєров представив доповідь про потреби ЗСУ в техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах для подальшої деокупації України.

Зеленський підкреслив необхідність реалізації поточних контрактів і контрактування як із вітчизняними виробниками, так і з іноземними постачальниками. Президент також зазначив важливість систематизації очікуваної міжнародної технічної допомоги.

Засідання охопило також питання нарощування обсягів виробництва на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу. Міністр стратегічного промислового розвитку Олександр Камишин представив довідь про це, а також розглянуто стан і перспективи багаторічної ракетної програми.

Серед інших питань, які були висвітлені на засіданні, – ситуація на фронті в Лимані, Бахмуті, Авдіївці та Херсонщині. З головним командувачем Збройних Сил Валерієм Залужним та іншими командувачами обговорювалися звіти про поточний стан та перспективи у військовій сфері.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ